Marketing i oglašavanje

Dobrodošli na Naj Putovanja.com

Neke od najčitanijih zanimljivosti o raznim zemljama svijeta

1. Zanimljivost o Turskoj

2. Pamučna tvrđava

3. Svijet soli

4. Sidi Bou Said u Tunisu

5. Zanimljivo o Turskoj

6. Najmanji grad u Bugarskoj

7. Bugarska proslava početka proljeća

8. Najmanji grad na svijetu

9. Noina Arka

1. Zanimljivost o Turskoj

Tulipani potječu iz Turske, ali su u srednjem vijeku prenijeti u Nizozemsku, te je danas tulipan sinonim za Nizozemsku.

2. Pamučna tvrđava

Pamukkale, poznatiji i kao pamučna tvrđava, je čudesan plato boje bijelog pamuka koji je stvorila rijeka koja izvire na južnim padinama Caldaga. Posjetitelji mogu ući u rijeku, čija je voda topla i ljekovita.

3. Svijet soli

Najstariji rudnik soli na svijetu je "Svijet soli" koji se nalazi u Austriji. U rudniku se nalaze mračni i hladni hodnici s mnoštvom podzemnih jezera, adrenalinskih rudarskih tobogana...

4. Sidi Bou Said u Tunisu

Zanimljiv malen gradić u Tunisu poznat po tome da sve kuće imaju slikovita plava vrata i bijele zidove jer misle da plava boja odbija duhove, a bijela ih privlači. Plava boja također predstavlja more, a riba i Fatimina ruka sreću.

5. Zanimljivo o Turskoj

Po turskom gradu Cerasusu ime je dobila naša udomaćena voćka latinskog naziva Prunus cerasus, višnja.

6. Najmanji grad u Bugarskoj

Najmanji grad u Bugarskoj je Melnik, a poznat je i kao grad muzej. Često su organizirani izleti u ovaj bugarski gradić, a njegovi posjetitelji mogu uživati i u odličnim vinima jer je ovaj grad u Bugarskoj poznat i po svojim kvalitetnim vinima. Poznato je i da je sam Winston Churchill naručivao 500l vina godišnje upravo iz Melnika.

7. Bugarska proslava početka proljeća

U Bugarskoj se obilježava Baka ožujka kao početak proljeća, te se toga dana u Bugarskoj mogu kupiti martenice koje možete pokloniti onima koje volite. Martenica je privjesak od crvene i bijele vune. Smatra se da crvena boja donosi zdravlje i sreću, a bijela dug život.

8. Najmanji grad na svijetu

Najmanji grad na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda je Hum u srcu Istre (Hrvatska). U Humu živi 17 stanovnika, a do danas su sačuvali običaj biranja župana glasanjem tako da svi muškarci iz župe urezuju svoj glas na drveni štap nazvan "raboš". Hum je poznat i po ljekovitoj rakiji od imele po imenu "biska", koja se priprema po receptu starom stoljećima.

9. Noina Arka

Vjeruje se da je na Planini Ararat u Turskoj pronađena nasukana Noina Arka, u kojoj je Noa po naređenju Boga spasio svoju obitelj i od svake životinjske vrste po dvije jedinke.

"Pročitajte razne zanimljivosti o mnogim zemljama i destinacijama u koje želite putovati, te saznajte koja se mjesta najviše isplati posjetiti na Vašem putovanju."