Marketing i oglašavanje

Bugarska

Valuta zemlje
BGL = Bugarski lev

Službeni jezik
bugarski

Glavni grad
Sofija

Smještena u sredini Balkanskog poluotoka, Bugarska se ponosi svojom dugom tradicijom i bogatom kulturnom baštinom. Veličanstvene planine i pješčano primorje u kombinaciji sa starim gradovima simboliziraju Bugarsku na najljepši način.


Ruža kao simbol Bugarske

Uz raznolikost krajolika, najpoznatiji simbol Bugarske je ruža, a time i ružino ulje. Zahvaljujući tome, Bugarsku se često naziva „ružin vrt“ i „zemlja ruža“.

Područje između Srednje gore i Stare planine naziva se Dolina ruža, te je svakome ko se odluči na putovanje u Bugarsku jedna od nezaobilaznih destinacija koju svakako moraju posjetiti. Tu turisti na svom putovanju mogu uživati u pogledu na plantaže ruža koje se protežu na više od 50 kilometara.


Festival ruža u Bugarskoj

Ako se odlučite na putovanje u Bugarsku u lipnju, tada možete prisustvovati i Festivalu ruža u gradu Kanzaluk. Prolazi se poljima ruža, a djevojke u nošnji tipičnoj za to područje beru cvjetove između uređenih kola, grupa svirača i ritualnih plesova. Za vrijeme Festivala možete gledati i proglašenje Kraljice ruža.

Prilikom posjeta Bugarskoj možete provesti na crnomorskoj obali koja je poznata po kilometrima dugim pješčanim plažama i sitnom zlatnožutom pijesku, ali i u planinama gdje se možete okušati u paraglajdingu, kajakaštvu, biciklizmu, te mnogim drugim sportovima, kako tradicionalnim, tako i ekstremnim.


Koje znamenitosti posjetiti u Bugarskoj?

Na odmoru u Bugarskoj možete posjetiti preko 120 manastira koji predstavljaju jedan od najprivlačnijih elemenata bugarskog pejzaža i kulture. Nalaze se skriveni u svim kutovima zemlje.

Najveći, najstariji i najzanimljiviji je Rilski manastir, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1147 m. Kompleks sa 200 soba, crkvom u sredini i muzejom gdje se čuva vrijedna zbirka ikona osvojiti će svakog turista svojom veličinom i tajnovitošću.


Hrana i specijaliteti u Bugarskoj

Na ovom ljetovanju nećete se morati previše privikavati na hranu jer je vrlo slična hrvatskoj hrani, a uz koju možete uživati u ponudi vrhunskih vina.

Ako se odlučite na putovanje u ovu još uvijek pomalo neotkrivenu destinaciju, nevjerojatna Bugarska sigurno će Vas osvojiti svojim dugim pješčanim plažama, izvrsnom gastronomijom i zabavnim noćnim životom. Zato požurite i otkrijte ovu zemlju!