Marketing i oglašavanje

Češka

Valuta zemlje
CZK = Češka kruna

Službeni jezik
češki

Glavni grad
Prag

Popularne destinacije Češka: Prag
Ako se poželite odmoriti, razgledavati mnoštvo kulturnih spomenika, a nakon sveg razgledavanja opustiti se u nekoj pivnici uz dobro pivo, Češka je pravi izbor za Vas!


Smještaj Češke

Češka se nalazi u srednjoj Europi, te je i članica Europske unije. U srcu Češke je smješten i njen glavni grad Prag, kojeg nazivaju i Zlatni grad.

Za naziv "Zlatni grad", postoji više objašnjenja, a samo o Vama ovisi kojem ćete vjerovati. Jedni smatraju da je Prag taj naziv dobio zbog pozlaćenih praških krovova, dok drugi misle da nadimak nosi po tekućini zlatnožute boje, zvanoj pivo! Većina stanovnika Češke bi se vjerojatno više složila s ovim drugim objašnjenjem.


Češko pivo

Češka je inače jako poznata po proizvodnji piva, svojim pivnicama, te jeftinom pivu. Svakom turistu koji odabere putovanje u Češku, tradicionalne češke pivnice su nezaobilazno mjesto za posjetiti, te ih na ovom odmoru jednostavno ne može izbjeći.

Osim što na svom putovanju možete probati najbolja češka piva, možete i posjetiti mjesta na kojima se ona proizvode, te još bolje upoznati taj mnogima omiljeni napitak.


Hrana i piće u Češkoj

Osim piva, na putovanju kroz Češku, svakako morate probati i poznato češko nacionalno piće koje nazivaju "Beherovka".

Uz piće naravno ide i jelo. No hrana u Češkoj zapravo je tipična srednjoeuropska kuhinja, te Vas tu ništa neće iznenaditi. Poseban specijalitet su knedličky koji su nalik kruhu, a poslužuju se uz gulaš.

Od specijaliteta, poznat je i rohiky. To je kruh u obliku banane, te se često poslužuje uz glavna jela.

Svečano češko jelo, koje se najčešće priprema za vrijeme blagdana je vepřoknedlozel kojeg čine svinjski kotleti, okruglice i kiselo zelje.

Zanimljivo kod Čeha i čeških jela je da imaju naviku stavljati šećer u hranu.


Suveniri i što kupiti u Češkoj?

Vjerojatno ćete poželjeti kupiti i ponijeti sa sobom neke suvenire, da imate nešto sa svog putovanja u Češku. Kao i u ostalim turističkim zemljama, i ovdje ćete mnogo toga pronaći.

Možete kupiti različite figurice, različite drvene igračke, marionete, kape, majice, te naravno češko nacionalno žestoko piće Beherovku! U Češkoj možete kupiti čak i kristal jer je Češka poznata i po jako kvalitetnim kristalnim i staklenim proizvodima! Izrađuju kristal i ručno, te je takav kristal jako cijenjen, al naravno, u Češkoj sve to možete pronaći i po povoljnim cijenama.


Zašto turisti odabiru putovanje u Češku

Češka je prekrasna zemlja, koja je osim pivom, bogata mnogim kulturnim spomenicima, predivnim dvorcima, te nije nimalo čudno da se mnogi turisti odlučuju na putovanje upravo u Češku.

Neki odlaze na putovanje u Češku kao grupe na ekskurziju, te je Češka čest izbor za maturalce, a osim maturalaca, mnogi tamo odlaze i na apsolventska putovanja.

Dakle, ako želite ići na maturalno putovanje, eksurziju ili samo sa svojim prijateljima otići negdje na par dana ili proslaviti Novu godinu u Češkoj, zagarantirana Vam je luda i nezaboravna zabava, povoljan smještaj, te bogat noćni život.

Mnoge agencije nude jeftina putovanja u Češku, te po povoljnim cijenama organiziraju dočeke najluđe novogodišnje dočeke.

Bez obzira koji razlog odaberete za putovanje u Češku, tamo Vas sigurno očekuje dobra zabava!