Marketing i oglašavanje

Češka

Valuta zemlje
CZK = Češka kruna

Službeni jezik
češki

Glavni grad
Prag

Popularne destinacije Češka: Prag

Prag


Prag, jedan od najljepših europskih gradova, se nalazi u samom srcu Češke, te je ujedno i glavni grad Češke.

Prag je prekrasan grad s bogatom povijesti, a kao ostatke te povijesti, danas u Pragu možete vidjeti brojne crkve, katedrale, trgove, dvorce, čuti različite priče i mnoge druge zanimljivosti. Nazivaju ga i “Zlatni grad“, “Kruna svijeta“, “Grad zlatnih krovova“,… Takvi, a i brojni drugi nazivi, samo simboliziraju Prag kao jedan od najljepših gradova.


Zanimljivosti i znamenitosti koje morate posjetiti u Pragu

Jedna od zanimljivosti koju svakako morate posjetiti su i Václavske náměstí, koje nose naziv po zaštitniku Praga, sv. Vjenceslavu. Zanimljivost o ovom trgu je i da je to najduži trg u Pragu, a dok šetate trgom, duž njega možete vidjeti najljepše i najskuplje hotele, apartmane i stanove.

Svojom ljepotom će Vas sigurno očarati, bez obzira u koje vrijeme dođete. No trg je ipak najčarobniji u novogodišnjoj noći, pa će njegovu draž najbolje osjetiti oni koji se odluče najluđu noć u godini,provesti u Pragu. Mnogi se odlučuju na putovanje u Prag, no putovanje za doček Nove godine je ipak najljepše.Dok su Václavske náměstí središte Novog grada (Prag dijelimo na Stari grad i Novi grad), Staroměstské náměstí su središte Starog grada. Ovaj Starogradski trg je jedan od najznačajnijih trgova u Pragu jer su se na njemu zbili mnogi bitni povijesni događaji. Na tom trgu su se birali kraljevi, odvijala kraljevska vjenčanja, ali i zbili neki dramatični događaji, kao što su smaknuća.