Marketing i oglašavanje

Grčka

Valuta zemlje
EUR = Euro

Službeni jezik
grčki

Glavni grad
Atena

Svi koji traže idealan odmor, sigurno neće pogriješiti ako se odluče za putovanje i odmor u Grčkoj. Ova zemlja očarava svojim krajolikom kao i prebogatom kulturnom baštinom.

Smještena između dva mora, Grčka je jedna od kolijevki zapadne civilizacije, a tome svjedoče brojna mjesta koja su dokaz da je civilizacija tamo postojala i prije mnogo vremena.

Brojni otoci, netaknuta priroda, duge pješčane plaže idealne za kupanje, sunčanje i šetnje uz more, te najljepši zalasci sunca, predstavljaju sve ono što pravi odmor treba sadržavati. Sve ovo možete pronaći u Grčkoj uz neizostavnu dozu kulture koja je ostala sačuvana u antičkim ostacima. Bilo da volite mir i tišinu, ili sa druge strane lude izlaske i zabavu, putovanje u Grčku će Vam pružiti oboje.Što kupiti u Grčkoj?

Ako se odlučite za posjet Grčkoj, svakako ne propustite kupiti predmete od čipke, kože, zlata i keramike. Obratite pažnju i na govor tijela, jer Grci dizanje glave prema gore shvaćaju kao niječan odgovor, dok spuštanje glave prema dolje shvaćaju kao potvrdu.


Gastronomija i ugođaj u Grčkoj

Kada sunce počne zalaziti i noćne temperature polako počnu padati, najljepši način druženja u Grčkoj je onaj u obiteljskom okružju s prijateljima uz bogat stol, bocu domaćeg vina i gitarom u pozadini. Hrana u Grčkoj je lagana i ukusna, te će oduševiti sve one koji vole mediteransku kuhinju. Jako je poznata grčka salata zvana „horiatiki“, musaka, souvlaki, umak tzatziki, stifado, te brojni drugi specijaliteti. Zanimljivo je i da se u Grčkoj večera nikad ne jede prije 22 sata.

Putovanje u Grčku ostat će Vam u nezaboravnom sjećanju, kao i posjeti grčkim otocima Rodosu, Samosu, Kreti, te mnogim drugim destinacijama u Grčkoj.