Marketing i oglašavanje

Hrvatska

Valuta zemlje
HRK = Hrvatska kuna

Službeni jezik
hrvatski

Glavni grad
Zagreb

Opatija


Opatija je smještena na istočnoj obali Istre zaštićena planinom Učka. Jedno je od poznatijih turističkih ljetovališta u Hrvatskoj, a često je zovu i dama hrvatskog turizma jer ima najdužu tradiciju u turizmu Hrvatske.


Opatija - Opatijske plaže

Opatija obiluje predivnim pješčanim, šljunčanim i betonskim plažama koje osim što će Vas ostaviti bez daha i očarati svojom ljepotom, nose i plave zastave.

Neke od plaža na kojima možete provesti svoje ljetovanje su:

• Plaža Kvarner Opatija
• Plaža Lido Opatija
• Plaža Ičići Opatija
• Plaža Slatina Opatija
• Plaža Tomaševac Opatija

Svaka od ovih plaža u Opatiji osvojit će Vas na svoj način. Ako ljetovanje želite provesti baveći se različitim sportsko - rekreacijskim sadržajima, Opatija će Vam sigurno i to omogućiti, ali ovo ljetovalište će ispuniti snove i onima koji žele samo miran odmor i opuštanje uz šum valova.


Popularne destinacije u Opatiji

Ljetovanjem u Opatiji shvatit ćete zašto je Opatija jedna od popularnijih destinacija u Hrvatskoj.
No nije samo more i sunce jedino što čini Opatiju privlačnom. Osim izležavanja na plaži pod vrelim suncem, izdvojite malo vremena i da posjetite znamenitosti Opatije.

Posebno zanimljiva i značajna za Opatiju je Crkva Sv. Jakova koji je ujedno i zaštitnik Opatije. U blizini crkve nalazi se i Fontana Helios i Selena, djelo kipara Hansa Rathautskog, koju svakako morate vidjeti. Ova atrakcija nije zanimljiva samo svojim izgledom, već i mitološkom pričom o bratu i sestri, Heliosu i Seleni.

Šetnjom pored mora možete vidjeti i zanimljivo djelo Zvonka Cara - Djevojka s galebom, koja je postala i simbol Opatije.

Ako se nakon razgledavanja ove, kao i drugih atrakcija u Opatiji, odlučite opustiti laganom šetnjom uz more, tu Vam je i šetalište Lungomare. Ovo obalno šetalište dugo je 12 kilometara, te povezuje mjesta na opatijskoj rivijeri - Lovran, Iku, Ičiće, Opatiju i Volosko. Tu ćete se moći neometani od buke i stresa koji donosi svakodnevnica u miru opustiti.


Smještaj u Opatiji

U Opatiji ćete isto tako moći uživati i u pogledu na prekrasne vile, hotele, privatne apartmane i raskošne parkove. Luksuzni apartmani i vrhunski hoteli opremljeni su sa svim što je potrebno da bi svaki gost imao nezaboravno ljetovanje.

Oni koji traže povoljan smještaj mogu u ponudi pronaći privatne apartmane i sobe, koje su dosta jeftinije od hotela i drugog luksuznog smještaja. Osigurajte svoj smještaj na vrijeme i priuštite si odmor iz snova!