Marketing i oglašavanje

Hrvatska

Valuta zemlje
HRK = Hrvatska kuna

Službeni jezik
hrvatski

Glavni grad
Zagreb

Zadar


Grad Zadar, smješten u srcu Jadranske obale,je jako zanimljiva i popularna destinacija za turiste iz cijeloga svijeta. Zadar krasi vrlo razvedena obala i prelijepa priroda.

Osim netaknute prirode turisti mogu uživati u brojnim kulturnim znamenitostima i baštini, te raznim festivalima koji se održavaju tijekom cijele godine, a posebno ljeti.


Morske orgulje u Zadru

Osim brojnih kulturnih spomenika kojima Zadar obiluje, jedan od novijih spomenika koji je izrazito zanimljiv turistima su svakako Morske orgulje.

Smještene su na zadarskoj rivi, a stanovnici Zadra i svi ostali brojni posjetitelji i turisti mogu uživati u glazbi koju proizvode valovi. Turistima će sigurno ostati u sjećanju šetnja zadarskom rivom uz blagi šum valova upotpunjen laganom smirujućom glazbom morskih orgulja, te prekrasnim pogledom na bistro modro more i zadarske otoke.


Kulturne znamenitosti u Zadru

Grad Zadar je prepun kulturnih znamenitosti koje bi svaki turist trebao posjetiti na svom ljetovanju. Tako osim Morskih orgulja, svakako posjetite pozdrav Suncu, te posebno lijepu Crkvu Sv. Donata iz 9. stoljeća koja je ujedno zaštitni znak grada Zadra, te je najpoznatija srednjovjekovna bazilika na ovim prostorima.

Tu su i brojne druge crkve zanimljive turistima kao što su Crkve Sv. Marije, Crkva Sv. Frane, Crkva Sv. Krševana (koji je ujedno mučenik i zaštitnik grada Zadra), te najveću trobrodnu romaničku građevinu u Dalmaciji Katedralu Sv. Stošije.

Turisti u Zadru svakako imaju što vidjeti i posjetiti jer je ponuda zanimljivih znamenitosti u Zadru zaista velika. Tako ako Vi svoje ljetovanje odlučite provesti u Zadru, posjetite i Rimski forum koji je trg u centru grada, zatim Trg pet bunara, Narodni trg, Utvrdu Forte, palače Nassis i Petrizio, Gradske zidine, te brojne druge zanimljivosti i atrakcije.


Smještaj u Zadru

U Zadru kao i okolici Zadra postoji široka i kvalitetna ponuda smještaja bilo da želite ljetovati u hotelu, apartmanu ili u nekoj drugoj vrsti smještaja. Najbitnije je što ranije rezervirati željeni smještaj, a nakon što prođe ljetovanje i odmor sigurno ćete poželjeti vratiti se i sljedeće ljeto u ovaj prekrasan grad.

Više o smještaju u Zadru kao i online rezervacije ili cijene smještaja možete pogledati ovdje.