Marketing i oglašavanje

Italija

Valuta zemlje
Euro

Službeni jezik
Talijanski

Glavni grad
Rim

Popularne destinacije Italija: Milano, Verona

Milano

Milano je moderan grad, te drugi grad po veličini u Italiji. Centar je automobilske industrije, a posebno mode.

Kako je Milano prijestolnica mode, u Milanu se često održavaju tjedni visoke mode, pa tamo možete pronaći i mnoge poznate zvijezde, supermodele, obožavatelje mode, te brojne novinare.

Osim mode, u Milano svakako posjetite i čuvenu Milansku katedralu,te poznatu opernu kuću Scala.


Automobilom na putovanja (u Milano)

Ako ste se na ovo putovanje odlučili ići automobilom, pripremite se. Čeka Vas mnoštvo jednosmjernih ulica! No, ako se ipak odlučite ući automobilom u Milano, čuvajte se i kazne. Automobil može ostati parkiran maksimalno dva sata na parkiralištu, a nelegalno parkirane aute će dočekati kazna ili pauk.

Ako automobil parkirate na ulici (naravno samo tamo gdje je to dozvoljeno), morat ćete ga maknuti nakon ponoći, jer gradska služba za čistoću tada počinje čistiti ulice. Ostali oblici prijevoza u Milanu

U Milanu se možete kretati i pomoću podzemne željeznice, autobusa, tramvaja, trolejbusa, taksija, bicikla,…
Taksi u Milanu rijetko staje, pa ga je najbolje potražiti ispred željezničkih stanica.

Duomo

U središtu Milana je izgrađena katedrala Duomo. Ovo je najveća svjetska katedrala u gotičkom stilu, te je svakako vrijedi posjetiti. U blizini katedrale se nalazi i Il museo del Duomo koji također nebi trebali zaobići na ovom putovanju.


Muzej povijesne umjetnosti dvorca Sforza

Muzej povijesne umjetnosti dvorca Sforza (dvorac Sforza se nalazi na rubu parka Parco Sempione) je najpoznatiji muzej. Mnogi posjetitelji dolaze vidjeti Michelangelovo posljednje djelo, djela Leonarda de Vincija, … Pored ovog muzeja, nalaze se još dva muzeja, koja biste također mogli posjetiti na ovom putovanju.


Svakako posjetite i …

Galleria Vittorio Emanuele II je trgovački centar u kojem su trgovine otvorene 24 sata dnevno. U svako doba godine, ovdje možete vidjeti stanovnike Milana kao uživaju u šetnji, ekskluzivnim trgovinama, te ispijaju kave u nekom od barova.