Marketing i oglašavanje

Italija

Valuta zemlje
Euro

Službeni jezik
Talijanski

Glavni grad
Rim

Popularne destinacije Italija: Milano, Verona

Verona

Verona, smještena u sjevernoj Italiji, regiji Veneto, te u neposrednoj blizini jezera Lago di Garda, je svakako grad koji svaki turist mora posjetiti ako se nađe u Italiji. Verona svoju privlačnost zahvaljuje živopisnim ulicama, predivnim trgovima, umjetnosti ,… Posjeduje mnoštvo kulturno- povijesnih spomenika, no većina turista ipak dolazi u Veronu da bi posjetila dom Julije Capuletti, kako bi vidjeli terasu gdje se sastajala sa svojom ljubavi Romeom.

Dom slavnih ljubavnika

Julijina kuća (u blizini Piazza delle Erbe) je izgrađena u 13. stoljeću, te je bila hotel u vlasništvu obitelji Capuletti. Do Julijine kuće se dolazi kroz prolaz, a zidovi prolaza su ispisani ljubavnim porukama. U blizini se nalazi i Julijin kip za kojeg vjeruju da ostvaruje želje ako kip uhvatite za grudi. Ovo je jedna o većih turističkih atrakcija u Veroni. Nakon Julijine kuće, možete se odlučiti posjetiti i Romeovu terasu koja je ipak nešto veća od Julijine.

Još destinacija koje biste trebali posjetiti

Osim što je Verona poznata po ovoj tragičnoj ljubavi opisanoj u djelu Williama Shakespearea, na putovanju je dobro posjetiti i neke od sljedećih destinacija: Piazza dei Signori, Arena di Verona, Piazza Bra,… Arena u Veroni je smještena u samom centru grada, te je treća po veličini u Italiji. Osim arene, posjetite i toranj Lamberti koji je najveći toranj u Italiji. U blizini Verone, kao što je već spomenuto, se nalazi i Lago di Garda, koje biste svakako trebali posjetiti. Nalazi se u malom gradiću Sirmione koje je maleno, ali poznato turističko mjesto.

Cijene

Kada se odlučite malo odmoriti od razgledavanja, te sjesti na piće, dobro razmislite prije nego sjednete na terasu nekog kafića, jer se cijene pića mogu razlikovati i do nekoliko euro od cijene pića u unutrašnjosti kafića.