Marketing i oglašavanje

Madagaskar

Valuta zemlje
MGA = Ariary

Službeni jezik
fran/malg/eng

Glavni grad
Antananarivo


Madagaskar, crveni otok, je četvrti po veličini otok na svijetu. Često ga nazivaju i Osmi kontinent zbog 80% biljnih i životinjskih vrsta koje možete pronaći samo tamo i nigdje više na svijetu.


Simbol Madagaskara

Okružen je prekrasnim plažama i palmama zadivljujuće ljepote koja će Vam ovo putovanje ostaviti u najljepšem sijećanju.

Putovanjem na Madagaskar vidjet ćete i lemure, koji su na neki način postali i simboli ove neobične zemlje, te netipično drvo baobab za koje se čini da raste naopako jer izgleda kao da mu umjesto krošnje raste korijen. Osim što je neobičan izgledom, baobab je jako važan za život stanovnika na Madagaskaru jer se njegovi listovi i plodovi mogu jesti, ali služe i za izradu papira i tkanine.


Dok putujete kroz Madagaskar, moći ćete vidjeti i autohtone kuće smještene na karakterističnim platoima crvene zemlje, zatim i zelena rižina polja na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Ovaj otočni svijet prepun je čarobnih oblika te je još uvijek pomalo neotkrivena destinacija.


Zanimljivosti u Madagaskaru

Osim po prirodnim ljepotama, Madagaskar je postao poznat i po animiranom filmu "Madagaskar", koji se pokazao jako zanimljivim, a vole ga gledati sve generacije gledatelja.

Na Madagaskaru ćete imati priliku vidjeti kako se obrađuje poludrago kamenje, te tkalačke radionice za obradu svile. Neke od turističkih atrakcija su i način izrađivanja tradicionalne posuda, oruđa od aluminija, te radionice papira.

Madagaskar posjeduje i nacionalne parkove osnovane s namjerom da zaštite prirodne ljepote i rijetke životinjske vrste. Vidjet ćete slikovite pejzaše, jezera, brzace, pješčane plaže,...

Posebna zanimljivost na Madagaskaru su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života.


Suveniri koje možete kupiti na Madagaskaru i cjenkanje

S obzirom da je Madagaskar najveći prizvođač vanilije na svijetu, jedna od stvari koju tamo možete kupiti su svakako zrna vanilije. Osim vanilije, na Madagaskaru su jako jeftine tkanine, srebreni nakit, ručno izrađeni drveni i kameni predmeti,...

Bez obzita što su suveniri koje možete tamo kupiti jako povoljni i jeftini, ipak nemojte propustiti priliku da se cjenkate i tako još više spustite cijenu! Cjenkanje je na Madagaskaru ipak dio kulture! Napojnice nisu obavezne, no uvijek su dobrodošle!


Na što pripaziti na Madagaskaru

Kao i u mnogim drugim državama, i na Madagaskaru postoji problem džeparenja. Turistima se zato preporučuju standardne mjere opreznosti, te da se pokušaju uvijek kretati u grupama. Poseban oprez preporuča se noću.


Hrana i piće na Madagaskaru

Nakon razgledavanja raznih prirodnih ljepota na Madagaskaru, možete kušati i neke malgaške specijalitete kao što su Ro, Ramazava, Koba,...

Jako bitan sastojak u hrani je riža, a često se poslužuje i domaći jogurt. Jedu se i banane i kolač od riže kojeg nazivaju i madagaskarski kruh. Često se jede voće i povrće, ali i riba i meso.

Od pića na Madagaskaru Vam se nude različiti aperitivi, madagaskarsko pivo, domaće vino, rum, kava (koju jako zaslade),te naravno voda u bocama. Osim obične vode, tu je i rižina vodica, a to je zapravo voda u kojoj se kuhala riža.


Klima i najbolje vrijeme za putovanje na Madagaskar

Klima na Madagaskaru se može podijeliti na sezonu
kiša i sušnu sezonu. Najbolje vrijeme za putovanje je u vrijeme sušne sezone, a to je od travnja do listopada.

Prosječne godišnje temperature Madagaskara na obali iznose 30 stupnjeva, dok na visoravni iznose 20 stupnjeva. Temperature su uvijek ugodne.

Madagaskar, otok nestvarne ljepote, još uvijek skriva mnoge tajne. Odlučite se na ovo putovanje, i otkrijte barem neke od njih!