Marketing i oglašavanje

Maroko

Valuta zemlje
MAD = Marokanski dirham

Službeni jezik
arapski

Glavni grad
Rabat

Popularne destinacije Maroko: Casablanca, Fes, Marrakech, Rabat

Casablanca


Putovanje u Maroko, sigurno ne bi bilo isto, a da ne posjetite najpoznatiji grad Maroka, nezaboravnu Casablancu. Nalazi se udaljena samo 70km od glavnog grada, te je najveći grad i najveća luka Maroka. Ovo ekonomsko središte broji više od 3 milijuna stanovnika, a ime je dobila po tome što su sve kuće bijele.

Casablanca je zapravo odlična kombinacija bogate prošlosti i kulture s modernim načinom života. Široke avenije, ulice pune živosti u svako doba dana, palme, … Sve su to samo neke od stvari koje čine Casablancu čarobnom.


Ulice Casablance

Osim modernog dijela grada, koji odiše luksuzom, Casablanca ima i svoju medinu kao stari dio grada (stara i nova) gdje se u uskim uličicama nalazi mnoštvo trgovina u kojima možete kupiti različite suvenire. Tamo ćete vidjeti i da im kuće imaju velike prozore i visoke stropove, te prekrasne balkone. Ljepota ove medine nimalo ne zaostaje za ostalim medinama u Maroku.


Poznato o Casablanci

Casablanca je poznata i po istoimenom filmu ( Casablanca ), u kojem Humphrey Bogart I Ingrid Bergman igraju glavne uloge, te možete popiti kavu u mnogim barovima koji nose naziv Rick's caffe ( caffe iz filma Casablanca ).


Što posjetiti u Casablanci?

Na putovanju u Maroko svakako nemojte propustiti posjetiti i Trg Mohammeda V, veliki trg u centru grada, te posebno zanimljivu džamiju Hassana II, drugu najveću džamiju na svijetu. Ova džamija je jedna od rijetkih koja je otvorena i za nemuslimane.

U večernjim satima posebno zanimljiva će Vam biti četvrt La Corniche koja se prostire uz kilometre pješćane plaže. Za one koji se žele kupati, mogu to učiniti na javnim kupalištima, a možete uživati i u brojnim drugim ljepotama ovoga grada.

Opustite se i dopustite sebi malo odmora, otputujte u Maroko i posjetite nezaboravnu Casablancu!