Marketing i oglašavanje

Maroko

Valuta zemlje
MAD = Marokanski dirham

Službeni jezik
arapski

Glavni grad
Rabat

Popularne destinacije Maroko: Casablanca, Fes, Marrakech, Rabat

Fes


Najstariji od četiri kraljevska grada u Maroku je Fes koji je najviše sačuvao svoju izvornost. Možemo ga podijeliti na tri cjeline: stari Fes , novi Fes te ville nouvelle.

Medina Starog Fesa nikada nije bila obnavljana pa se smatra jednim od najvećih srednjovjekovnih gradova na svijetu.


Zanimljivo u Fesu

Na ovoj popularnoj destinaciji vidjet ćete srednjovjekovne uske uličice, mnoštvo trgovina natrpanih jedna do druge, te posebno zanimljive radnje u kojima Marokanci bojaju i suše kožu. To je prilično zanimljiva atrakcija za turiste, no potrebno je biti spreman i na neugodne mirise kojima ćete biti izloženi, a u tome Vam može pomoći malo metvice.

Marokanci se nalaze u bazenima, uronjeni u tekućinu, u kojoj satima namaču komade kože sve dok ne poprime željenu boju. Moći ćete gledati kako nastaju svi oni zanimljivi suveniri koje možete kupiti u Maroku kao sjećanje s ovog putovanja.

Osim načina na koji prave suvenire, tu možete vidjeti druge zanimljivosti kao što je i džamija Kairaouine, no ulaz u nju je dozvoljen samo muslimanima.


Cjenkanje

Ne zaboravite da i u Maroku, kao i u ostatku arapskog svijeta, je cjenkanje način života. To je prava umjetnost, te će se čak smatrati uvredom ako ne pokušate bar malo spustiti cijenu!

Napojnice su također rado prihvaćene! Marokanci su na to navikli, iako oni samo nemaju naviku ostavljanja napojnica.

Upustite se u ovu zanimljivu avanturu i provjerite koliko ste Vi sami vješti u cjenkanju!