Marketing i oglašavanje

Maroko

Valuta zemlje
MAD = Marokanski dirham

Službeni jezik
arapski

Glavni grad
Rabat

Popularne destinacije Maroko: Casablanca, Fes, Marrakech, Rabat

Marrakech


Osim što je poznat i kao kraljevski grad, ovaj grad je i jedan od najatraktivnijih i najimpresivnijih gradova Maroka.

Marrakech su nekoć zvali i “crveni biser juga“, dok je danas poznat kao Crveni grad. Takav naziv nosi jer je su sve zgrade u gradu crvene. No poseban je i svojim smještajem ispod snijegom prekrivenog gorja Atlas, dok šetnjom kroz Marrakech možete uživati u pogledu na visoke zelene palme.


Zanimljivosti u Marakechu

Marrakech je očarao mnoge turiste u Maroku, a posebno njegov glavni trg Djemma el-Fna na kojem možete vidjeti brojne pripovjedače i plesače, glazbenike, štandove sa svježom hranom i pićem,… Tu su i gutači vatre,
te fakiri koji s frulama izvode ples sa zmijama. Uzvici i smijeh do kasno u noć odzvanjaju ulicama i trgovima Marrakecha otkrivajući Vam pravu čaroliju Istoka.

Ovdje, kao i u drugim gradovima Maroka, moći ćete kupiti različite suvenire, a posebno proizvode od kože, bakra ili drveta, sušeno voće, suvenire izrađene od devine kosti te poznate marokanske tepihe.

Svakako posjetite i groblje Saadian, te džamiju Koutoubia na kojoj se vidi klasična marokansko- andaluzijska arhitektura.

Crveni grad kao jedan od najljepših i mističnijih gradova Maroka sigurno će Vam ostati u lijepom sjećanju, a uzvici žonglera i smijeh još dugo će odzvanjati u Vašim mislima.