Marketing i oglašavanje

Maroko

Valuta zemlje
MAD = Marokanski dirham

Službeni jezik
arapski

Glavni grad
Rabat

Popularne destinacije Maroko: Casablanca, Fes, Marrakech, Rabat

Rabat


Rabat, glavni grad Maroka, ujedno je i kraljevski grad. Leži na obali Atlantskog oceana, te je zanimljiv spoj daleke prošlosti i moderne sadašnjosti.


Znamenitosti Rabata

Noviji dio Rabata čine moderne četvrti u kojima je i sultanova palača te kraljevski dvor, a okolo se nalaze raskošni parkovi.

U starom dijelu Rabata je sačuvano mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika, a posebno zanimljiva je džamija Hassan koja je najstarija džamija Rabata, no nikada dovršena. Da je ikada dovršena, bila bi najveća džamija svijeta.

Osim džamije, od kulturno-povijesnih spomenika u Rabatu, tu je i utvrda iz 12. stoljeća, te gradska vrata koja su samo mali dio znamenitosti koje morate vidjeti.


Suveniri iz Rabata

Ovaj glavni grad Maroka, kao i ostali gradovi Maroka, ima svoju Medinu. To je idealno mjesto da pokušate bolje upoznati Rabat, te da si kupite nešto zanimljivo za uspomenu s ovog putovanja u Maroko.

Moći ćete pronaći različite suvenire, a posebno zanimljivi su ukrasni predmeti od kože. Osim suvenira od kože, kao i u ostatku Maroka, tu ćete moći pronaći i poznate marokanske tepihe, te predmete od keramike.


Klima u Rabatu

Iako je u svako doba godine u Maroku ugodno, ipak je najbolje
vrijeme za putovanje od sredine ožujka do svibnja, te od rujna do listopada.

Bez obzira koje vrijeme za putovanje odaberete, sigurno ćete se lijepo provesti u Maroku!