Marketing i oglašavanje

Tajland

Valuta zemlje
THB = Tajlandski Baht

Službeni jezik
tajlandski

Glavni grad
Bangkok

Tajland, ili po starom imenu Siam, je očaravajuća zemlja u samom srcu jugoistočne Azije. Turisti njene otoke i obalu jako posjećuju u svim godišnjim dobima, a posebno mjesta u kojima su snimani poznati filmovi kao što su “Čovjek sa zlatnim pištoljem“, “Ana i kralj“, “Most na rijeci Kwai“ i drugi u kojima se mogu vidjeti prekrasni pejzaži Tajlanda.


Hramovi i znamenitosti u Tajlandu

Na ovom putovanju, osim čarobnih pješčanih plaža, možete vidjeti i više od 300 tajlandskih hramova od kojih je najsvetiji Wat Phra Kaeo, a nalazi se u kompleksu kraljevske palače. U njemu se nalazi Smaragdni Buda, koji zapravo nije prekriven smaragdom, već jantarom. Pred njim i Tajlanđani i turisti ostavljaju cvijeće i pale štapiće jer se smatra da to donosi sreću.


Hrana, piće i tajlandska kuhinja

Odmor iskoristite i da probate ovu egzotičnu kuhinju koja je za Europljane uglavnom nepoznata. Glavni sastojak im je riža, a običaj im je jesti nekoliko jela koja se na stol stavljaju zajedno, te su tako moguće različite kombinacije. Vrlo popularna i zanimljiva je tajlandska tjestenina koja može biti u bezbroj različitih oblika i jastučići od tijesta čarobnih boja.

Ako poželite popiti vino ili neko alkoholno piće uz večeru, primjetit ćete da cijena jedne čaše vina ima istu cijenu kao večera. Osim nevjerojatno skupih vina, možete piti i čajeve, pivu, bezalkoholne koktele i kokosovo mlijeko po povoljnim cijenama, a to se ujedno i najčešće pije na Tajlandu.


Promet i prijevoz u Tajlandu

Za kretanje po gradovima preporuča se taksi i tuk- tuk, koji su jako jeftini, ali morate biti spremni na gužvu. Tuk- tuk je zanimljiva turistička atrakcija, sliči na trokolicu, a najbolji vozači vožnju pretvaraju u akrobaciju.


Ploveće tržnice u Tajlandu

U glavnom gradu Bangkoku,posebna zanimljivost su ploveće tržnice. Možete birati između tržnica gdje se prodaje voće, povrće, orhideje ili kopije modnih marki. Svakako je najljepša tržnica s orhidejama, a to je vjerojatno i jedino mjesto na svijetu gdje ima toliko orhideja da se i bacaju.


Tajlandska masaža

Na ovom putovanju jedna od stvari koju svakako ne smijete propustiti probati je svjetski poznata tajlandska masaža. Cijene su vrlo povoljne, pomoći će Vam da se opustite, a i masaža uvijek dobro dođe!


Zabava i noćni izlasci u Tajlandu

Možete posjetiti i različite restorane, koktel barove i klubove koji Vam nude različite programe. Imat ćete prilike vidjeti djevojke kako plešu u grupama ili oko prečke, i čuti različite vrste glazbe. Tajland je zemlja koja pruža mnogo dobre zabave i provoda.


Putovanje u Tajland

Putovanje u Tajland je svakako jedna od omiljenih destinacija uz jako povoljne cijene. Upoznajte ovu zemlju, doživite je, uživajte u najljepšim zalascima sunca, prošetajte najljepšim plažama i smjestite se u najboljim hotelima na Tajlandu. Ovo putovanje ostavit će Vas bez daha!