Marketing i oglašavanje

Tunis

Valuta zemlje
TND = Tuniški dinar

Službeni jezik
arapski

Glavni grad
Tunis

Popularne destinacije Tunis: Hammamet, Port El Kantaoui
Na samom sjeveru afričke obale, a udaljen od Zagreba samo dva sata leta avionom, nalazi se Tunis. Krase ga prekrasne mediteranske pješčane plaže, saharske oaze, užurbani moderni gradovi, podzemna berberska naselja, topla klima i vrlo pristupačne cijene.

Osim što u Tunisu možete uživati u predivnim zalascima sunca, moru, saharskom pijesku, mirisu jasmina, egzotičnom voću i povrću, možete imati i nezaboravno iskustvo jahanja deve, vožnje u jeepovima i osjetiti pustinjski beskraj.


Hrana, piće i specijaliteti u Tunisu

Dok uživate na vječno osunčanim pješčanim plažama Tunisa, ne propustite probati i tuniske specijalitete. Jedan od poznatijih specijaliteta u Tunisu je svakako kus-kus, koji se sastoji od posebne vrste drobljene pšenice kuhane na pari s povrćem, ribom, mesom ili piletinom, te tažin, omlet od krumpira, sira, janjećeg mesa ili piletine. Uz ove specijalitete, u Tunisu se možete osvježiti i kvalitetnim crnim vinima koja se mogu pronaći i po povoljnim cijenama.


Zabava i društveni život u Tunisu

U Tunisu se muškarci tradicionalno okupljaju u kafićima gdje piju kavu ili čaj od metvice, te puše šišu. Šiša je u Tunisu tradicionalno sredstvo za pušenje tombaka kroz cijev iz posude s vodom, te se turisti na svom putovanju u Tunis nerijetko odlučuju da i oni to probaju.


Cjenkanje i što kupiti u Tunisu

Još jedno iskustvo koje ćete neizbježno imati na putovanju u Tunis je cjenkanje! To je dio kulture, te se potrebno cjenkati čak i u trgovinama gdje su istaknute cijene. Tamo možete pronaći svjetski poznate ručno tkane tepihe iz Kairouana, nakit od zlata i srebra, suvenire od maslinova drveta i mnoge druge.


Zanimljivo u Tunisu

Ako se nađete u Tunisu u ženskom društvu, nemojte se iznenaditi ako Vam netko od Tunižana ponudi deve u zamjenu za ženu u Vašem društvu. Naime, u Tunisu nije nimalo čudno da muškarac koji vidi ženu koja mu se sviđa ponudi za nju određen broj deva. Što mu je žena ljepša, tj. za tuniške pojmove, ako je žena plavuša, za nju će se ponuditi veći broj deva!

Zato ako Vam se dogodi takva situacija, nemojte se uvrijediti, nego shvatite to kao kompliment.


Kako putovati u Tunisu

Za prijevoz je najbolje koristiti taksi koji se ubraja u jeftinije načina prijevoza. Tu se, naravno, opet morate cjenkati, a cijenu je najbolje ugovoriti prije polaska.

Jako bitna stvar u Tunisu su i napojnice, koje su zapravo nepisano pravilo, a time sebi možete osigurati i prvorazrednu uslugu!


Novac u Tunisu

Imajte na umu da sav novac koji u Tunisu zamijenite za tuniski dinar, a tamo ga ne potrošite, možete iznijeti iz zemlje samo ako ga zamijenite za devize, i to u visini od 30% iznosa koji ste mijenjali kod dolaska, i to uz potvrdu o ranijoj zamjeni.


Apsolventska, maturalna i bračna putovanja u Tunis

Da biste što bolje upoznali raznolikost ove zemlje, pomoći će Vam agencije koje u svojim programima imaju različite ponude putovanja u Tunis s jako niskim cijenama.

Studenti se najčešće odlučuju na apsolventsko putovanje u Tunis jer je iznimno povoljno, a ponuda smještaja je kvalitetna. Osim što je samo putovanje jako jeftino, za putovanje u Tunis je dovoljno ponijeti i manju količinu novca zbog općenito niskih cijena u toj zemlji, što je vrlo bitno za studentski džep.

Iako su apslolventska putovanja u Tunis najpopularnija, ni ostala putovanja kao što su bračna putovanja ili maturalci, ne zaostaju za apsolventskima.

U svakom slučaju, Tunis se isplati posjetiti bez obzira jeste li planirali to putovanje ili ne, te se sigurno nećete razočarati odete li tamo.