Marketing i oglašavanje

Turska

Valuta zemlje
TRL = Turska lira

Službeni jezik
turski

Glavni grad
Ankara

Turska je idealna destinacija za odmor koja Vam nudi sunce, duge pješčane plaže, čarobne uvale, bogat noćni život, te izuzetno povoljne cijene. Takvi uvjeti je čine jednom od najboljih destinacija koje morate posjetiti.


Društveni život u Turskoj

Proteže se preko dva kontinenta, te je zbog položaja na dva kontinenta turska kultura jedinstven spoj istočnjačkih i zapadnjačkih običaja i tradicija. Zanimljiv tradicionalni turski nacionalni sport koji izaziva veliki interes je Yağlı güreş. U ovom sportu muškarci se hrvaju nauljeni maslinovim uljem, te je jako popularan u Turskoj, i to još od osmanskih vremena.

Vrlo popularna je i igra tavla koja se često igra uz čaj i nargilu u kafićima, što onima koji se odluče na putovanje u Tursku svakako čini jednu od brojnih stvari koju se i sami mogu odlučiti probati. Možete uživati i u zvucima međunarodno priznatih turskih pop glazbenika kao što su Tarkan, Sezen Aksu i drugi, a tu je i neizbježna narodna glazba.


Kultura i odijevanje u Turskoj

Turska je jedno od omiljenijih mjesta koje turisti biraju za svoje putovanje, a razlog tome je i bogata povijest, te raznolikost kulturnog naslijeđa. Upravo zbog njihove kulture se preporuča da se pripazi na odjeću, jer iako je to zemlja otvorena turistima i ne postoje određena pravila odijevanja, preporuka je da u manje poznatim područjima izbjegavate kratke hlače i oskudnu odjeću.


Što kupiti u Turskoj

U Turskoj se također preporuča i kupovina predmeta od kože, keramike, te sagovi, a posebno proizvodi od pamuka i zlata zbog povoljnih cijena i dobre kvalitete. No, tu će Vas dočekati nezaobilazno cjenkanje! To Vam se može u početku činiti čudno, ali to je dio kulture te zemlje, te možda zapravo shvatite da ste umjetnik u cjenkanju.


Hrana, piće i specijaliteti u Turskoj

Svakako ne propustite probati turske specijalitete koji su poznati i u Europi kao što je kebab s različitim vrstama mesa u lepinji ili posebno pripremljenom tijestu uz koji se najčešće pije Ayran (osvježavajući slani jogurt), a tu su i nezaobilazni i nadaleko poznati ćevapčići.

U Turskoj Vas ne treba iznenaditi ljubaznost domaćina, jer su oni jako gostoljubivi, te će Vas uvijek rado ponuditi čašicom prave turske kave, čajem, rakijom ili nacionalnim pićem Raki koje je omiljeno diljem Europe, a poznatije je pod imenom lavlje mlijeko jer pobijeli u dodiru s vodom.

Možda će Vam biti zanimljiva činjenica da u Turskoj nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola, no ipak ćete vjerojatno imati problema da ga pronađete u trgovinama. Zato se preporuča da sve što namjeravate kupiti, kupite u zračnoj luci kada sletite u Tursku. Za vrijeme odmora Vam predlažemo da pijete kupovnu vodu u bocama.

Turska neprestano privlači sve više turista, jer je idealna destinacija za odmor, te će sigurno i Vas osvojiti ako se odlučite na ovo putovanje!